عمومی

بررسی تفاوت های میکروفن باسیم و بی سیم

تفاوت میکروفن سیدار و بی سیم

این روز ها این سوال مطرح می شود که ” تفاوت میکروفن بی سیم و سیم دار( wire and wireless mic) در چیست؟؟” این باور غلط وجود دارد که تفاوت بین میکروفن سیمی و بدون سیم فقط بر اساس کیفیت صدای خروجی است. شاید در گذشته اینطور بود، اما امروزه با پیشرفت های متعدد تکنولوژی دیگر اینگونه نیست. هنگام تصمیم گیری بین میکروفن وایرلس و سیمی ملاک های زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در این بخش می‌خواهیم تفاوت انواع میکروفون‌  باسیم و بیسیم را با توجه به کاربری آن‌ها بررسی کنیم. تا در انتخاب میکروفن مناسب خود، بهتر عمل کنید و بتوانید بهترین تصمیم رو بگیرید.

کاربرد متفاوت میکروفن ها

نوع میکروفن شما بستگی به هدف شما و راستای حوزه کاری شما دارد ولی چه در حال ضبط یک پادکست جدید باشید چه ساخت یک ویدیوی تبلیغاتی، نوع میکروفونی که برای ضبط انتخاب می‌کنید روی خروجی نهایی شما تاثیر زیادی دارد. ده‌ها میکروفون با کیفیت در بازار وجود دارد، اما تعیین این که کدام گزینه برای شما مناسب است دشوار است. رایج‌ترین میکروفون‌ها برای تولید محتوا، میکروفن‌های یقه ای بی‌سیم و میکروفن‌های یقه ای سیمی هستند که هر کدام فهرستی از مزایا و معایب را ارائه می‌دهند. میکروفون های بی سیم سطح بالاتری از راحتی و انعطاف پذیری را ارائه می‌دهند. درواقع در مکان‌ها و صحنه هایی که از میکروفن وایرلس استفاده می‌شود، بهم ریختگی ناشی از کابل کمتر دیده می‌شود و صحنه مرتب و خلوت تر خواهد بود.

همانطور که در جستجوی میکروفن مناسب هستید، نحوه استفاده از آن را نیز در نظر بگیرید. آیا زیاد در حال حرکت خواهید بود یا حرکات شما محدود و ثابت است؟ آیا چندین نفر هم زمان صحبت خواهید کرد؟ هر یک از این عناصر در انتخاب میکروفن مناسب برای شما تاثیر می‌گذارد.

میکروفن های سیم دار

همه میکروفن های سیمی امکان راه اندازی سریع داشته و استفاده از آنها آسان است. تنها کاری که شما باید انجام دهید اتصال کابل آن به دوربین یا گوشی تلفن است و به تجهیزات دیگری نیاز ندارد.بیشترین کارایی میکروفن‌ های سیم دار در اجرای زنده است. در اجرای زنده نمی‌توان ریسک تداخل امواج را در نظر نگرفت؛ به خصوص اگر در اجرا از چندین میکروفن استفاده شود.از مهم ترین ویژگی های میکرفون سیم دار می توان به آن اشاره نمود که این محصولات نیازی به باطری ندارند و منبع تغذیه این میکرفون سیم دار، همان سیم آن می باشد. و در صورت ایجاد مشکل در امواج تنها با جابه جا نمودن سیم و یا تعویض آن می توان مشکل را حل نمود این محصول برای افرادی که قصد استفاده در محیط های بسته را دارند پیشنهاد می شود.

 

مزایا و معایب میکروفن باسیم

با چند نمونه از میکروفن های سیم دار اشنا شوید:

میکروفن شات گان Rode Video Mic

این میکروفون شاتگان Rode video mic دارای یک پایه ضربه‌گیر بوده و مستقیماً روی دوربین DSLR یا دوربین بدون آینه نصب می‌شود. بدین ترتیب نویز ناشی از لرزش‌ها و کنترل دوربین را کاهش می‌دهد. طراحی پد بادگیر Rode Video Mic صدای باد را کاهش می‌دهد و آن را برای عکاسی در فضای باز مناسب می کند. این میکروفن برای استفاده خبرنگاران، ولاگرها و فیلمسازان بسیار فوق العاده است.

میکروفن شات گان بویا Boya BY-BM6040

با توجه به نویز کم، حساسیت و محدوده فرکانسی میکروفن شات گان بویا مدل BM6040 می‌توانید از آن برای ضبط صدای شفاف و با کیفیت استفاده کنید. بنابراین اگر با دوربین خودکار تولید محتوای ویدئویی انجام می‌دهید این میکروفن یکی از گزینه های پیشنهادی می‌باشد.

مزایای میکروفن سیمی

  • قابلیت اطمینان: نداشتن مشکلات میکروفون های وایرلس مانند تداخل فرکانس
  • کیفیت صدای بهتر: مسیر مستقیم برای عبور سیگنال
  • بدون نیاز به باتری
  • راه اندازی سریع تر
  • کاربرد آسان
  • ارزان تر

معایب میکروفن سیمی

  • محدودیت در حرکت
  • امکان مخدوش شدن یا پارگی کابل
  • نیاز به تبدیل در برخی تجهیزات

بیشتر بخوانید: کاربرد میکروفن‌های گیشه ای

 میکروفون های بی سیم

میکروفن های بی سیم تقریباً مانند میکروفون های سیمی کار می‌کنند تنها یک تفاوت بزرگ بین آنها وجود دارد. میکروفون سیمی یک پورت خروجی XLR برای انتقال سیگنال دارد که به کابل نیاز دارد. در مقابل، میکروفن بی سیم یک فرستنده و یک گیرنده رادیویی برای انتقال سیگنال دارد.امروزه از این میکروفون ها در خوانندگی و سخنرانی های حرفه ای استفاده می شود و بسیاری از افراد برای ضبط صدای خود با کیفیت بالا نیز از میکروفون های بی سیم استفاده می کنند و از مزایای فوق العاده این میکروفون ها بهره مند می شوند. مزیت خرید میکروفون بی سیم در این است که به دلیل کیفیت بالا، از طول عمر بیشتری برخوردارند و به راحتی خراب نمی‌شوند. از این رو با خرید یک میکروفون وایرلس، میتوان از آن برای مدت طولانی‌تری استفاده کرده و به ضبط صدا پرداخت.

مزایای میکروفن های بی سیم

میکروفون‌ بی سیم شامل سه جزء است:

  1. میکروفن
  2. فرستنده: سیگنال صوتی تولید شده توسط میکروفن بی سیم را از طریق یک فرکانس رادیویی خاص منتقل می‌کند.
  3. گیرنده:فرکانس رادیویی خاص تولید شده توسط فرستنده را دریافت می کند.

در ادامه با چند نمونه از میکروفون های بی سیم ( wireless)

میکروفن دستی بی سیم شور SHURE BLX24-SM58

میکروفن دستی بی سیم شور BLX24-SM58، شامل میکروفن،گیرنده، فرستنده، کابل شارژ و باتری است.این میکروفن یکی از با کیفیت ترین میکروفن های این برند شور می باشد. کپسول این میکروفن داینامیک بوده و الگو گیرایی آن کاردیود می باشد. سری BLX بسیار دقیق ساخته شده است و در انواع مختلف میکروفن های دستی، یقه ای و هدست تولید می شود که کاربر با توجه به نیاز خود می تواند از هر یک از آنها بهره ببرد.

میکروفن بی سیم سنهایزر مدل SENNHEISER EW135-PG4

میکروفون دستی سنهایزر ew 135P G4 از سری میکروفون های HF سنهایزر است.Sennheiser EW 135P G4 برای مجریان، سخنرانان و خبرنگاران و.. ایده آل است. این سیستم بی سیم قابل حمل شامل یک گیرنده جمع و جور EK 100 G4 است که با پایه گیره به کفشک دوربین شما متصل می شود. EK 100 G4 به راحتی با فرستنده دستی SKM 100 G4 از طریق مادون قرمز هماهنگ می شود، بنابراین راه اندازی آن آسان است. این سیستم بسیار قابل ارتقا است، می توانید تا 12 گیرنده را برای راه اندازی همزمان اتصال دهید. علاوه بر این از برد انتقال 330 اینچی و حداکثر هشت ساعت کارکرد بهره خواهید برد. EW 135P G4 با سیستم‌های Evolution قبلی سازگار است و تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاری گذشته شما همچنان در آینده به ثمر می‌رسد.

میکروفن Rode Wireless GO II

میکروفون بی سیم Wireless GO II یک میکروفون فوق العاده و همه کاره است که از یک گیرنده دو کاناله و دو فرستنده تشکیل شده است. این میکروفن با کیفیت صدای حرفه‌ای بهترین گزینه برای تولید محتوا است. Wireless GO II دارای طیف وسیعی از ویژگی‌های قدرتمند، از جمله سازگاری با دوربین‌، تلفن همراه و کامپیوتر، برد وسیع و … است.

مزایای میکروفن بی سیم

  • آزادی در حرکت: میکروفون را می‌توان هنگام حرکت بدون اتصال به دوربین استفاده کرد.
  • را اندازی آسان و سریع نسبت به میکروفن های باسیم
  • کیفیت بالای میکروفن بی سیم و قیمت مناسب
  • مورد اعتماد بودن میکروفن‌های بی‌سیم امروزی
  • عدم نگرانی برای میزان عمر باتری

معایب میکروفن بی سیم

  • تداخل فرکانس یا قطع شدن صدا
  • نیاز به باتری
  • بسته به اینکه از کدام فناوری برای انتقال سیگنال استفاده می‌شود، کیفیت صدا در سیستم‌های سطح پایه ممکن است کاهش یابد.
  • گران تر

برخی از تفاوت های دیگر میکروفن بی سیم و با سیم

  • تفاوت میکروفون بی سیم و با سیم در منبع تغذیه: میکروفون های با سیم توسط کابل برق خود را تامین می‌کنند. این ویژگی را نمی‌توان به عنوان مزایای میکروفون سیم دار درنظر گرفت اما مشکل تمام شدن باتری و تداخل فرکانس را ندارد.
  • تفاوت میکروفون بی سیم و سیم دار از نظر قیمت: میکروفون بی سیم و سیم دار از نظر قیمت باهم تفاوت زیادی دارند. برای مثال اگر هر دو میکروفن در یک سطح کیفیت باشند، میکروفون بی سیم گران تر خواهد بود.
  • تفاوت میکروفون بی سیم و با سیم از نظر برند: این دو مدل میکروفن از نظر برند با یکدیگر تفاوتی ندارند. شرکت هایی که میکروفون با سیم تولید می‌کنند به همان میزان میکروفون بی سیم را هم تولید می‌کند. بهترین تولید کنندگان میکروفون  Boya، Sennheiser، Rode، Shure … می‌باشند.

بهترین میکروفون ها برای شما!

اکنون که متوجه تفاوت میکروفون بی سیم و سیم دار شدید می‌توانید باتوجه به نیاز خود میکروفون مناسب را انتخاب کنید. در واقع عامل اصلی در انتخاب میکروفون، هدفی است که برای استفاده از آن دارید. اگر می‌خواهید در خانه یا استودیو پادکست ضبط کنید، نیازی به میکروفون بی سیم ندارید اما اگر قصد برگزاری کنفرانس دارید یا کار تولید محتوای ویدئویی انجام می‌دهید، میکروفون بی سیم بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.در زمان خرید به اصل بودن برند آن حتما توجه کنید و از فروشنده بخواهید که اصل بودن میکروفون را ضمانت کند در غیر این صورت شما میکروفون تقلبی را با قیمت اصل خریداری می کنید.

شما تجربه استفاده از کدام میکروفون‌ها را دارید؟! به نظر شما میکروفون‌های بیسیم بهتر عمل می‌کنند یا میکروفون‌های باسیم؟! دیدگاه‌هایتان را با ما هم در میان بگذارید و اگر این مقاله را دوست داشتید آن‌را با دیگران به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه در “بررسی تفاوت های میکروفن باسیم و بی سیم

دیدگاهتان را بنویسید